Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ δήλωσε πρόσφατα σε ομιλία της στο Sydney Institute πως πολλοί λήπτες σύνταξης αναπηρίας ή άλλων επιδομάτων πρέπει να εργάζονται, τονίζοντας πως οι φορολογούμενοι δεν πρέπει να συντηρούν πολίτες ικανούς να συντηρηθούν μόνοι τους.
Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, 230.000 Αυστραλοί πολίτες είναι άνεργοι επί 2 χρόνια, ενώ 250.000 οικογένειες ζουν τον τελευταίο χρόνο χωρίς κανένα ενήλικο εργαζόμενο μέλος τους. «Το Εργατικό Κόμμα είναι το πολιτικό κόμμα της εργασίας και όχι της κοινωνικής περίθαλψης», τόνισε η ίδια, συμπληρώνοντας πως η εξάρτηση από κοινωνικά επιδόματα δεν προσφέρει ευκαιρίες και γι’ αυτό δεν αποτελεί προγραμματικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής.
Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως θα υπάρχει πάντοτε ένα ποσοστό Αυστραλών πολιτών ανίκανων να εργαστούν εξαιτίας κάποιας αναπηρίας, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι ικανοί άνθρωποι δεν εργάζονται.
Σχόλιο του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ:
Δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει πρωθυπουργός ή υπουργός στην Ελλάδα που να μιλήσει με αυτό τον τρόπο χωρίς να προκαλέσει επανάσταση. Όμως, σε κάποιες άλλες κοινωνίες η αλήθεια είναι λίγο πιο αληθινή και λέγεται εύκολα και πολιτικά.Βέβαια στην Ελλάδα το κράτος και οι κυβερνήσεις του είναι αναξιόπιστες και δεν μπορούν να δημιουργήσουν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης που να είναι αξιόπιστα. Αλλά, η ευθύνη για την έλλειψη της αξιοπιστίας δεν είναι μόνο των κυβερνήσεων. Ευθύνη έχουμε όλοι: Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και πολίτες που τους ψηφίζουμε για να μας κάνουν τη χάρη, αφού στην Ελλάδα η πολιτική δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα άθροισμα χαριστικών μέτρων.
Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας έχει εκλεγεί για να δώσει τέλος στην εξάρτηση των πολιτών από τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας. Οι Έλληνες πρωθυπουργοί εκλέγονται για να δημιουργήσουν μεγαλύτερες εξαρτήσεις από πιο αυστηρά συστήματα κοινωνικής πρόνοιας, που κανείς δεν θα μπορέσει να τα ανατρέψει ποτέ. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση βγαίνει το κόμμα που υπόσχεται περισσότερες κοινωνικές παροχές, περισσότερους συνταξιούχους, περισσότερα επιδόματα, λιγότερη εργασία και περισσότερες θέσεις «εργασίας» στο Δημόσιο.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας μελετά την μετακίνηση των εργαζομένων σε περιοχές και σε πόλεις όπου υπάρχουν θέσεις εργασίας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις μελετούν θέσεις εργασίας που να βρίσκονται σε όχι μεγαλύτερη απόσταση από 500 μέτρα από το σπίτι των εργαζομένων και βέβαια οι μεταθέσεις των εργαζομένων σε άλλες πόλεις δεν είναι επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων και της ελληνικής οικονομίας.