Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της μπύρας, επιβεβαιώνονται από νέα έρευνα Ιατρικού Πανεπιστημίου της Αυστρίας, στην οποία μάλιστα υπογραμμίζεται ότι οφέλη για την υγεία έχουν ακόμα και οι μπύρες χωρίς αλκοόλ.
Ήδη υπάρχουν σημαντικά επιστημονικά στοιχεία που αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες ποτών, όπως το κρασί και ροφημάτων, όπως το πράσινο τσάι και τώρα οι ειδικοί εκτιμούν ότι στη λίστα αυτή πρέπει να προστεθεί και η μπύρα.
Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι τα οφέλη από την κατανάλωση μπύρας πρέπει να αντισταθμίζονται από τις αρνητικές επιπτώσεις και τους κινδύνους της αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ, όπως ισχύει και για το κρασί.
Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι οι ίδιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες διαπιστώθηκαν και στις μπύρες που δεν περιέχουν αλκοόλ, περιορίζει σημαντικά τις όποιες αρνητικές επιδράσεις της μπύρας κι επομένως τα νέα αυτά ευρήματα δε μπορούν να θεωρηθούν ότι ενθαρρύνουν την κατανάλωση αλκοόλ.
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, 28-2-2007