Διαμαρτυρία για το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού πραγματοποίησαν εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.
Συγκέντρωση προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και το κοινό για το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού πραγματοποίησαν, μπροστά στο ΑΧΕΠΑ, εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης -κυρίως από τον χώρο του ΠΑΜΕ- με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.
“Η αξιολόγηση, αν και είναι μια λέξη με πολύ θετικό φορτίο, θα χρησιμοποιηθεί πολύ αρνητικά, αφού ο νόμος λέει ξεκάθαρα ότι εκ των προτέρων θα βαθμολογείται το 15% του προσωπικού κάτω από τη βάση και, μάλιστα, ο υπάλληλος που θα έχει δύο συνεχόμενες χρονιές βαθμολογία κάτω από τη βάση, θα μπει στη διαδικασία της κινητικότητας, δηλαδή στη δεξαμενή των διαθέσιμων.
Αντιλαμβανόμαστε ότι, μέχρι τέλος της χρονιάς, θα δούμε συναδέλφους να μπαίνουν στη δεξαμενή της κινητικότητας. Εμείς εκτιμούμε ότι δεν περισσεύει κανένας υγειονομικός.
Το σύστημα υγείας έχει τεράστιες ελλείψεις, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ανύπαρκτη και υπάρχουν πολύ χοντρά προβλήματα μέσα στα νοσοκομεία” ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων του Θεαγενείου, Αθηνά Γραμματικοπούλου.
Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, Στέλιος Καζεπίδης, επεσήμανε ότι από τη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και την αξιολόγηση δεν εξαιρούνται τα άτομα με ειδικές ανάγκες. “Έχουν συμβεί πολλές περιπτώσεις, όπου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι με ειδικές ανάγκες και με βαριές αναπηρίες, άνω του 80%. Αυτοί δεν εξαιρούνται από την κινητικότητα.
Μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να ζητήσουν από έναν ανάπηρο να μετακινηθεί σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει χώρο εργασίας” ανέφερε ο κ. Καζεπίδης.
Πρόσθεσε δε, ότι ήδη διερευνάται η περίπτωση διοικητικής υπάλληλου, με κινητική αναπηρία, που εργαζόταν στο Τμήμα Παροχών του ΙΚΑ, η οποία, αν και προσλήφθηκε το 2004 με τον νόμο 2643 για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τέθηκε σε διαθεσιμότητα προ τριμήνου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ