Δράσεις τεχνολογίας 32,5 εκατ. ευρώ

ΝΕΕΣ αναπτυξιακές δράσεις ύψους 32,5 ευρώ για την στήριξη των τεχνολογικών αναγκών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών υπέβαλε πρόσφατα για ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Η πρώτη δράση ύψους 10 εκατ. ευρώ αφορά στη δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος Κεντρικών Υπηρεσιών Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την εξυπηρέτηση του πολίτη που περιλαμβάνει την ανάπτυξη κεντρικής διαδικτυακής πύλης και πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή των εγγράφων και τη δημιουργία ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στον πολίτη.

Η Υλοποίηση Τελωνειακών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών – ICISnet ύψους 6,6 εκατ. ευρώ αφορά στην υλοποίηση του πληροφοριακού συστήματος ICISnet, μέσω του οποίου το σύνολο των τελωνειακών συναλλαγών με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η δράση για το περιβάλλον διαλειτουργικότητας για την Υποστήριξη Φορέων στον Χρηματοοικονομικό Τομέα ύψους 0,8 εκατ. ευρώ αφορά στην ανάπτυξη ενός ενιαίου περιβάλλοντος διαλειτουργικότητας για την αυτοματοποιημένη ανταλλαγή των δεδομένων του Υπ.Ο.Ο.

Το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα γενικού χημείου του κράτους αφορά στην αξιοποίηση των ΤΠΕ για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και φορείς, μέσω Διαδικτυακής Πύλης (portal) με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Το πληροφοριακό σύστημα ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων αφορά στην υλοποίηση πληροφοριακού συστήματος αυτοματοποιημένης παρακολούθησης συντάξεων και παροχής ενημέρωσης των δικαιούχων πολιτών με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα δημόσιας περιουσίας αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος που υποστηρίζει την ηλεκτρονική καταγραφή και τεκμηρίωση των φακέλων των δημοσίων κτημάτων με προϋπολογισμό 12,6 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων με τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στη δράση Wireless Hotspots όπως ανακοίνωσε η «Κοινωνία της Πληροφορίας» Α.Ε.

Η διαδικασία συμβασιοποίησης αφορά 148 έργα συνολικού προϋπολογισμού 10,2 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά η υλοποίηση των έργων θα οδηγήσει στη δημιουργία 411 νέων wireless hotspots (σημεία ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης) σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, αριθμό υπερδιπλάσιο των αρχικών στόχων της Δράσης.

Ο μεγαλύτερος αριθμός έργων (59,5% περίπου) θα υλοποιηθεί από επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και του κλάδου εστίασης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κ.ά.). Οι επιχειρήσεις του κλάδου αναμένεται να απορροφήσουν επίσης και το μεγαλύτερο μέρος (61% περίπου) της δημόσιας χρηματοδότησης.

Επίσης, στη Δράση συμμετέχουν επιχειρήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να εγκαταστήσουν wireless hotspots στους χώρους δραστηριοποίησής τους και να παρέχουν σε ένα σημαντικό αριθμό πελατών, συνεργατών, εργαζομένων, κ.ά., τη δυνατότητα ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet και σε ένα σύνολο ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Η Δράση «Wireless Hotspots» χρηματοδοτείται από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών/Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ ΚΠΣ και υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 26 Μαϊου 2005 07:00

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ποια προγράμματα υλοποιεί ο ΟΑΕΔ

O ΟΑΕΔ αποτελεί το δημόσιο φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής της χώρας. Ο Οργανισμός Απασχόλησης μέσα από το ευρύ δίκτυο υπηρεσιών «πρώτης γραμμής», το οποίο διαθέτει σε πανελλαδικό επίπεδο, είχε από …

Γίνε Blogger Οδικής ασφάλειας & λάβε μέρος στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας

Τα τροχαία ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των νέων ηλικίας 15-19 ετών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η αντίληψη ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι …

Ευρήματα έρευνας – Εκπαίδευση σε ΤΠΕ και μαθησιακές εμπειρίες ατόμων με αναπηρίες

Το Έργο ViPi δημοσίευσε τα ευρήματα της Έρευνας Ενδιαφερομένων – Ενοποίηση και συγκριτική ανάλυση των ευρημάτων, καθώς και τη “Μεθοδολογία έρευνας & τελευταίες εξελίξεις στις σχετικές τεχνολογίες”. …

ATLEC – Κατάρτιση στις Υποστηρικτικές Τεχνολογίες μέσω ενιαίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Από τις αρχές του 2012 ξεκίνησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια προσπάθεια από μια ομάδα οργανώσεων που σχετίζονται με τις υποστηρικτικές τεχνολογίες και το e-learning για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού …

Πρόγραμμα κατ΄ οίκον φροντίδας συνταξιούχων από το ΙΚΑ αντικαθιστά το «Βοήθεια στο σπίτι»

Στα μέσα του Φεβρουαρίου 2012 και με την «ευκαιρία» του εφαρμοστικού νόμου για το μνημόνιο ΙΙ κατατέθηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η συγκρότηση μιας μόνιμης δομής παροχής υποστήριξης …

Αντιδράσεις για την εμπλοκή της ΕΣΑμεΑ στην Κυπριακή «Κάρτα Αναπηρίας»

Αντιδράσεις για την εμπλοκή της ΕΣΑμεΑ στην Κυπριακή «Κάρτα Αναπηρίας»: Ενα επικίνδυνο «αγκάθι» στην επί χρόνια αδελφική σχέση της Ελληνικής και της Κυπριακής συνομοσπονδίας ΑμεΑ. Ζητείται η αποχώρηση …

Κονδύλια για νεανική επιχειρηματικότητα: Χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων με 1.000.000 ευρώ

Αρχίζει από Παρασκευή 1η Ιουλίου η υποβολή προτάσεων από νέους ηλικίας έως 40 ετών που επιθυμούν να ενταχθούν στα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων. Η …

Έργο AEGIS: Διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες

Το έργο AEGIS πραγματοποιεί το τελικό workshop του και το 2ο διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες, στις 28-30 Νοεμβρίου 2011, με τίτλο «Η Προσβασιμότητα Φτάνει Παντού», φέρνοντας κοντά τόσο ανθρώπους με …