Η αλ Κάιντα χρησιμοποιεί γυναίκες με ψυχικά προβλήματα ως καμικάζι

Το δίκτυο της αλ Κάιντα στο Ιράκ είχε πρόσβαση σε φακέλους ασθενών ψυχιατρικών ιδρυμάτων και χρησιμοποιεί γυναίκες με νοητικά και ψυχικά προβλήματα ως καμικάζι, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού των ΗΠΑ στη Βαγδάτη υποναύαρχο Γκρέγκορι Σμιθ, οι δύο γυναίκες που ανατινάχτηκαν σε αγορές ζώων στην ιρακινή πρωτεύουσα την 1η Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου εκατό άνθρωποι, είχαν νοσηλευτεί σε δύο διαφορετικά ιδρύματα τις εβδομάδες πριν τις επιθέσεις αυτοκτονίας.

“Πιστεύουμε πως η αλ Κάιντα τις πλησίασε σε διαφορετικές στιγμές και κρυφά από τις οικογένειές τους και τις έπεισε να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις αυτές”, είπε ο Σμιθ και επισήμανε πως “οι αμερικανικές αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα η αλ Κάιντα να έχει πρόσβαση στους φακέλους των ψυχιατρικών νοσοκομείων”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο γυναίκες καμικάζι αναγνωρίστηκαν από αμερικανούς ερευνητές που έδειξαν φωτογραφίες στα νοσοκομεία και στις συνοικίες που διέμεναν.

Η μια από τις δύο γυναίκες έπασχε από σχιζοφρένεια και κατάθλιψη και είχε νοσηλευτεί πολλούς μήνες στο νοσοκομείο Ιμπν Ρουσντ και η ίδια είχε πει στους γιατρούς ότι ακούει φωνές που την παρακινούν να αυτοκτονήσει. Η δεύτερη γυναίκα νοσηλευόταν σε ένα άλλο νοσοκομείο, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε ο αμερικανός εκπρόσωπος.

“Οι δύο γυναίκες είχαν νοητικά προβλήματα”, πρόσθεσε ο αντιναύαρχος Σμιθ, υπογραμμίζοντας όμως πως οι ισχυρισμοί των ιρακινών αρχών ότι έπασχαν από σύνδρομο Ντάουν δεν επιβεβαιώθηκαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις αυτές, συνελήφθη ο διευθυντής του νοσοκομείο Αλ-Ρασάντ και ανακρίθηκε για το αν είχε αποκαλύψει πληροφορίες για τους ασθενείς του. Όμως καμιά από τις δύο γυναίκες δεν είχε νοσηλευτεί στο ίδρυμα αυτό.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της ψυχιατρικής κλινικής Αλ-Ρουσντ Δρ Σαλάν αλ Αμπούντι αποκάλυψε πως μια από τις γυναίκες που αναγνωρίστηκε από τους Αμερικανούς είχε νοσηλευτεί στην κλινική του.

“Αμερικανοί στρατιωτικοί μας έδειξαν φωτογραφίες και μας είπαν ονόματα. Ψάχνοντας τους φακέλους βρήκαμε το όνομα μιας γυναίκας που έπασχε από σχιζοφρένεια, κατάθλιψη και είχε παραισθήσεις. Μας έλεγε ότι άκουγε φωνές που της έλεγαν να αυτοκτονήσει. Υποβλήθηκε στην κατάλληλη θεραπεία με ηλεκτροσόκ”, υπογράμμισε ο αλ Αμπούντι, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά πως κάποιος από την κλινική του αποκάλυψε πληροφορίες για τους ασθενείς.

Την επομένη των δύο επιθέσεων, ο στρατηγός Τζέφρι Χάμοντ διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Βαγδάτη είχε επισημάνει πως “οι δύο γυναίκες χρησιμοποιήθηκαν γιατί δεν γνώριζαν τι έκαναν”.

Τετάρτη, 20.02.08
ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τα δικαιολογητικά για προσλήψεις ΑμεΑ

Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών, των οποίων η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση έχει κριθεί ως έγκυρη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, θα κληθούν με ανάρτηση της σχετικής πρόσκλησης στο κατάστημα της …

Ειδικό τέλος υπέρ ΑμεΑ στις αερομεταφορές

Στην επιβολή ενός νέου τέλους στις αερομεταφορές υπέρ των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να …

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ

Χρυσές δουλειές για το «καλό» των ΑμεΑ Στην Ελλάδα, ακόμη και τα προβλήματα των ΑμεΑ αποτελούν ευκαιρία επαγγελματικής ενασχόλησης για εύκολο κέρδος. Αρκεί να μη χρειαστεί να τους «αντιμετωπίσουμε» …

Δικαίωμα στο θάνατο;

Η Süddeutsche Zeitung σημειώνει για την ευθανασία ότι σε ορισμένες περιπτώσεις «είναι αδιαμφισβήτητο ότι υπάρχει αβάσταχτος πόνος και ότι ο γιατρός θα πρέπει να μην τιμωρείται όταν βοηθάει σε …

Σουμάχερ: Θα τα καταφέρει;

Η βίλα του στη Γενεύη έχει μετατραπεί σε κλινική - Η σύζυγός του, Κορίνα, δεν χάνει στιγμή την ελπίδα της, όμως, πολλοί προειδοποιούν ότι το αστέρι της Φόρμουλα 1 δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος …