Κατηγορούμενη βρέθηκε η ελβετική οργάνωση Dignitas.
Σύμφωνα με την ελβετική διάταξη για ανοχή στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία κάτω από ορισμένες συνθήκες, οι οργανώσεις όπως η Dignitas και η Exit International προσφέρουν σε ασθενείς αυτό που αποκαλούν δυνατότητα «αυτο-απαλλαγής».
Η οργάνωση, μπορεί να υποστηρίξει ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι της Ελβετίας. Όμως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την φιλοξενία αυτών.
Έπειτα από διαμαρτυρίες των κάτοικων αναγκάστηκε να κλείσει τον ιδιωτικό χώρου που είχε. Τότε ο ιδρυτής πρόσφερε το διαμέρισμα του, όμως και εκεί υπήρξαν προβλήματα από τις Αρχές.
Η μήνυση εναντίον της, έρχεται από ένα ξενοδοχείο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει έναν ασθενή ο οποίος ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου κατέθεσε μήνυση εναντίον της οργάνωσης διότι δεν είχε ενημερωθεί.
Νέα μελέτη από τις ΗΠΑ δείχνει ότι η νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ολλανδία και την αμερικανική Πολιτεία του Ορεγκον δεν οδηγεί σε αυξημένο αριθμό θανάτων σε «ευάλωτες» ομάδες ασθενών, όπως οι φτωχοί ή οι ηλικιωμένοι. Το δείγμα της έρευνας αποτελούσαν δέκα ομάδες ασθενών, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, φτωχοί, γυναίκες, ανασφάλιστοι, μέλη μειονοτήτων, παιδιά και ασθενείς με AIDS. Τέλος, από την μελέτη φάνηκε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που πέθαναν με τη βοήθεια γιατρού, ήταν καρκινοπαθείς, με μέσο όρο ηλικίας τα 70 χρόνια.
ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ 10-10-2007