“ΔΩΣΕ ΦΩΣ” – “Να Βγεί ο Αυτισμός από το Σκοτάδι της Αφάνειας και του Στιγματισμού”

Ο Σύλλογός «Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ», ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2008 την πανελλαδική καμπάνια με τίτλο «ΔΩΣΕ ΦΩΣ»: «Να Βγει ο Αυτισμός από το Σκοτάδι της Αφάνειας και του Στιγματισμού».
Διαβάστε περισσότερα …

Επιχειρηματίας με αναπηρία υποψήφιος για το βραβείο των 10 κορυφαίων επιχειρηματιών στην Αμερική

Ο Todd Brown, επιτυχημένος επιχειρηματίας με κάκωση νωτιαίου μυελού, είναι υποψήφιος ως ένας από τους 10 κορυφαίους επιχειρηματίες της Αμερικής σύμφωνα με το περιοδικό New Mobility. Διαβάστε περισσότερα …

Απροσπέλαστες οι αεροπορικές μεταφορές παρά τις «οδηγίες» της Ε.Ε.

Εδώ και αρκετά χρόνια η Ε.Ε. επιχειρεί μέσα από Οδηγίες και συμβουλές να συμβάλει στην αποκατάσταση της προσπελασιμότητας των αεροπορικών μεταφορών και στην ορθολογική μεταχείριση των αναγκών των επιβατών με αναπηρίες. Όμως, όπως όλα δείχνουν, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού η Ε.Ε. παρεμβαίνει στη λειτουργία των επιχειρήσεων που ασκούν και διαχειρίζονται τις αεροπορικές μεταφορές, χωρίς να ενδιαφέρεται με ειλικρίνεια και για τα δύο μέρη: Διαβάστε περισσότερα …

Επιστημονικά Άλματα

Η επιστήμη και η αναπηρία, έχουν κοινή πορεία. Το σημερινό μας θέμα αυτό αποδεικνύει, από το Περιοδικό ΟτΠ (τ. Ιουλ – Αυγ 2008). Θα πάμε λοιπόν νοερά ως τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα, θα ασχοληθούμε, με μια εφεύρεση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια, που αφορά τους βαριά τετραπληγικούς.
Διαβάστε περισσότερα …

Ημερίδα με θέμα: «η διεύρυνση της Επιχειρηματικότητας»

H Ημερίδα με θέμα: «η διεύρυνση της Επιχειρηματικότητας», που έλαβε χώρα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στις 6/10/2008, ήταν το επιστέγασμα, για το πως θα επιτευχθεί η συνεχής διεύρυνσή της, με ένα δίκτυο συνεργασίας που θα έχει ως κορμό, τις ευπαθείς ομάδες και με κοινωνικές ιδιαιτερότητες.
Διαβάστε περισσότερα …

ΝΟΜΟΣ 3699/2008 – ΦΕΚ 199/Α’/2.10.2008: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

ΝΟΜΟΣ 3699/2008 – ΦΕΚ 199/Α’/2.10.2008

Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Διαβάστε περισσότερα …

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΦΕΚ 1705/Β’/25.8.2008): Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΜΕΟ/οικ./6154/στ-ζ/1800/Φ.911/2008 – ΦΕΚ 1705/Β’/25.8.2008
Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ -ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Έχοντας υπόψη:
Διαβάστε περισσότερα …

Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Ατομα με Αναπηρίες (ΦΕΚ Β 1667 18.8.2008)

Αριθμ. οικ. 44867/1637 (ΦΕΚ Β 1667 18.8.2008)

Λήψη μέτρων για τελικούς χρήστες που είναι Ατομα με Αναπηρίες.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Εχοντας υπόψη:
Διαβάστε περισσότερα …

Η σπουδαιότητα της ικανοποίησης απ'το προσθετικό μέλος στην εικόνα του σώματος

Όταν λέμε εικόνα σώματος, εννοούμε τις αντιλήψεις, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του ατόμου ως προς το σώμα του. Η απώλεια ενός ανατομικού μέλους του σώματος εξαιτίας ασθένειας (διαβήτης, καρκίνος), ατυχήματος είτε εξαιτίας γενετικής ανωμαλίας έχει συνέπειες όχι μόνο στη λειτουργία και αίσθηση του σώματος, αλλά και στην εικόνα που έχει το άτομο για το σώμα του (Kolb LC. 1975)1.
Καθένας έχει μια εξιδανικευμένη εικόνα για το σώμα, βάσει της οποίας κρίνει και το δικό του σώμα (Cash TF. 1991)2. Ιδιαίτερα αν ένα άτομο έχει ακρωτηριασμένο μέλος τείνει να κάνει συγκρίσεις της σωματικής του εμφάνισης με αυτήν του ιδανικού σώματος, γεγονός που το οδηγεί στο να σχηματίσει μια αρνητική εικόνα για το σώμα του και μια αρκετα μειωμένη αυτοεκτίμηση (Newell R. 1991)3.
Διαβάστε περισσότερα …

Αλλαντική τοξίνη: κάτι πρωτότυπο και ελπιδοφόρο για όσους αντιμετωπίζουν νευρογενή ακράτεια ούρων

Σίγουρα γνωρίζετε πως η ακράτεια ούρων αναφέρεται στην απώλεια ούρων παρά τη θέλησή μας. Ίσως γνωρίζετε πως η νευρολογικής μορφής ακράτεια ούρων μπορεί να εμφανισθεί σε οποιαδήποτε ηλικία από την παιδική, έως την τρίτη ηλικία. Μήπως όμως δεν γνωρίζετε για τον ρόλο της αλλαντικής τοξίνης στην αντιμετώπιση της νευρογενούς ακράτειας ούρων;
Διαβάστε περισσότερα …