ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ κόντρα βρίσκονται, πλέον, τα στελέχη του Λιμενικού με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, με αφορμή το τελευταίο Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αφού, όπως επισημάνθηκε: «Μόνο η παρέμβασή σας στα θέματα που προαναφέραμε και ιδιαίτερα στο θέμα του Π.Δ. μεταθέσεων πιστεύουμε ότι μπορεί να σταματήσει την οπισθοδρόμηση στο Λ.Σ.».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΠΛΣ, το νέο Π.Δ. «προωθήθηκε εν κρυπτώ, χωρίς να το γνωρίζει ακόμα και ο κ. αρχηγός Λ.Σ., αντιναύαρχος Λ.Σ., Γκλεζάκος Θεόδωρος, απόδειξη του οποίου είναι η σύγκληση συμβουλίου προσφυγών με το παλαιό Π.Δ. την 31-10-2005, ενώ είχε δημοσιευθεί το νέο από 25/10/2005, πράγμα το οποίο εξέθεσε την ηγεσία σε όλο το προσωπικό του Σώματος».
Επιστολή στον πρωθυπουργό
«Το νέο Π.Δ. 222/2005, εκτός από την προσβολή και την υποτίμηση της προσωπικότητας των εργαζομένων, επιβάλλει και νομιμοποιεί πλέον τον κομματισμό στο Λιμενικό Σώμα, διαιρεί το προσωπικό σε ευνοούμενους και μη, λύνει τα χέρια σε οποιονδήποτε υπουργό στο μέλλον να αυθαιρετεί με τη σφραγίδα του νόμου και σε οποιαδήποτε αλλαγή κυβέρνησης με το πρόσχημα της αποκατάστασης αδικιών να γίνεται πογκρόμ μεταθέσεων, οι οποίες, εκτός της βλάβης που προκαλούν στους μετατιθέμενους, τελικά βλάπτουν τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Σώματος, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΠΛΣ στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και προσθέτει:
«Τελικά, από την 25/10/2005, όλο το προσωπικό του Λ.Σ. τελεί σε πλήρη ομηρία, οδηγούμενο αναγκαστικά στα πολιτικά γραφεία βουλευτών, προκειμένου να αμυνθεί στο καθεστώς αυθαιρεσίας που επιβλήθηκε».
Η ΠΟΕΠΛΣ υποστηρίζει ότι «Η εν κρυπτώ προώθησή του αποδεικνύει περίτρανα ότι ο σκοπός του Π.Δ. 222 είναι να ακυρώσει κάθε έννοια δικαίου, δημοκρατίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας. Αν το Π.Δ. 222 βελτίωνε διατάξεις του Π.Δ. 190, δεν είχε κανένα λόγο ο κ. ΥΕΝ να το κρύψει, αντίθετα θα το διαφήμιζε, για να εισπράξει τα εύσημα και την πολιτική επιβράβευση».
Τα στελέχη της ΠΟΕΠΛΣ τονίζουν ότι στο νέο Π.Δ.:
– Ισχύουν πλέον υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά κριτήρια.
– Οι πολύτεκνοι και οι έχοντες μέλη οικογενείας με αναπηρία 67% και άνω μπαίνουν στη διαδικασία μετάθεσης και όχι του αμετάθετου που είχαν πριν.
– Η συνυπηρέτηση των Λιμενικών είναι υποχρεωτική μόνο σε παραμεθόριες περιοχές.
– Οσοι για πολλά χρόνια έχουν υπηρετήσει μακριά από το σπίτι τους, όταν μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους, μηδενίζονται τα μόριά τους, με αποτέλεσμα από την επόμενη μέρα να κινδυνεύουν να μετατεθούν εκτάκτως.
– Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας θα μπορεί να παραστεί στα Συμβούλια μεταθέσεων ως παρατηρητής πλέον, εάν κληθεί, γιατί ούτε αυτό διασφαλίζεται και χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Α.ΤΣΙΜΠ.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2005 07:00