Μετά από σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο σε 15 Υπουργεία, αποκαλύφθηκε πως μόνο 8 υπουργεία υποστηρίζουν ότι οι δικτυακοί τους τόποι είναι συμβατοί με τα διεθνή πρότυπα και προσβάσιμοι (Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Μακεδονίας-Θράκης, ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών, Μεταφορών και Εξωτερικών).
Από τα υπόλοιπα 6, τέσσερα Υπουργεία (Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας και Δικαιοσύνης) παραδέχονται ότι δεν έχουν προσβάσιμους δικτυακούς τόπους, αναφέροντας ότι σκοπεύουν να προβούν στις σχετικές ενέργειες, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναφέρει ότι «έχουν δυνατότητα πρόσβασης αρκετές κατηγορίες ΑμεΑ», αλλά παραδέχεται ότι δεν ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα. Τα υπουργεία Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης δεν απάντησαν.
Η αξιολόγηση έδειξε ότι η πραγματικότητα είναι χειρότερη, καθώς η πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρίες είναι αδύνατη στις ιστοσελίδες όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και 25 εποπτευόμενων φορέων τους (ΔΕΗ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Εργο Πολιτών, ΟΠΑΠ, Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Συμβούλιο της Επικρατείας). Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως μόνο δύο φορείς, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, πληρούσαν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
Ιούνιος 2009