Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, το 96% των ερωτηθέντων Ελλήνων χρηστών διαδικτύου δήλωσε πως θα χρησιμοποιούσε στο μέλλον ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, μόνο το 6% μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει ολοκληρωμένες συναλλαγές με το Δημόσιο ηλεκτρονικά.
Φαίνεται επίσης πως οι ηλ. υπολογιστές και το διαδίκτυο έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των Ελλήνων, αφού το 51% των Ελλήνων κάνει χρήση υπολογιστών και 44% του διαδικτύου, από τους οποίους η πλειοψηφία είναι τακτικοί χρήστες.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν πως οι χρήστες έχουν επίγνωση των πλεονεκτημάτων των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε σύγκριση με τις φυσικές υπηρεσίες (δυνατότητα χρήσης σε οποιοδήποτε σημείο/χρόνο, ταχύτερη εξυπηρέτηση, διαφάνεια συναλλαγών με το δημόσιο), ωστόσο, η ανάπτυξη εύχρηστων και αποτελεσματικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τον πολίτη φαίνεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι τώρα μόνο αποσπασματικά και με αμφίβολη αποδοτικότητα. Σύμφωνα με τη μελέτη του Παρατηρητηρίου, για το 2007 εκτιμήθηκε ότι το 10% του τζίρου του κλάδου πληροφορικής πηγαίνει σε έργα του Δημοσίου, αλλά το παραγόμενο όφελος δεν φαίνεται να είναι ανάλογο της επένδυσης.
Σύμφωνα με την κοινή δέσμευση των Ευρωπαϊκών χωρών, η «Διακυβέρνηση του Web 2.0» (που αναμένεται να υλοποιηθεί ολοκληρωτικά έως το 2015) αποτελεί το βήμα προς τις νέες διαδικτυακές εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα ενεργής χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, δυναμικής ενημέρωσης/επικοινωνίας, καθώς και συμμετοχής στο επίπεδο της διαβούλευσης και της διακυβέρνησης.