Από το 1993 που δημιουργήθηκε το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και έχουν γραφτεί περισσότερα από 4.500 άρθρα που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του www.DISABLED.GR και πραγματικά πλέον, τεχνικά, η βιβλιοθήκη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις πληροφοριακές ανάγκες των αναγνωστών.
Ο υποκατάλογος στον οποίο βρίσκεται η βιβλιοθήκη έχει γεμίσει με περισσότερα από 4000 κείμενα και τώρα πλέον είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση του.
Από την άλλη, η δημιουργία των στατικών σελίδων δεν είναι ό,τι καλύτερο για τετραπληγικούς που θέλουν να καταχωρούν κείμενα και βέβαια να είναι παραγωγικοί στην καταχώρηση των κειμένων.
Όπως θα έχετε διαπιστώσει το αντίστοιχο εργαλείο που βρίσκεται στην ψηφιακή κοινότητα στην διεύθυνση http://portal.disabled.gr είναι πολύ περισσότερο βολικό από τα αντίστοιχα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για τις στατικές σελίδες και γι’ αυτό μέσα σε ένα χρόνο καταχωρήθηκαν περισσότερα από 3500 κείμενα. Ακόμη στην ψηφιακή κοινότητα υπήρχε τεχνικός περιορισμός στην ταξινόμηση των κειμένων δεδομένο επειδή όλα τα κείμενα ταξινομούνται κατά ημερομηνία καταχώρησης και γι’ αυτό έπρεπε να βρεθεί μια άλλη λύση.
Τελικά, βρήκαμε κάτι πολύ καλύτερο επίσης σε ανοικτό κώδικα που δίνει τη δυνατότητα καταχώρησης κειμένων και με λίγο περισσότερο πονοκέφαλο δίνει τη δυνατότητα για διορθωτική ταξινόμηση των κειμένων και του τρόπου που αυτά εμφανίζονται στους αναγνώστες.
Με την βοήθεια του Σήφη Διαμαντίδη www.netlife.gr θα κατασκευασθεί η πρώτη σελίδα ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των αναγνωστών που ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της αναπηρίας.
Τα κείμενα θα καταχωρούνται σε βάση δεδομένων (mysql) και θα είναι δυνατή η αναζήτηση με λέξεις κλειδιά σε όλη την βάση δεδομένων.
Αρχικά, στην νέα βιβλιοθήκη θα δημοσιεύονται μόνο άρθρα και κείμενα που θα είναι περιεκτικά σε γνώση και σε αλήθεια. Επειδή ωστόσο το νέο εργαλείο μας δίνει πολλές δυνατότητες για καταχώρηση ακόμη μεγαλύτερων όγκων δεδομένων γι’ αυτό ίσως μελλοντικά μπουν και άλλες θεματικές ενότητες που απασχολούν επίσης τους ανθρώπους με αναπηρίες όπως για παράδειγμα κείμενα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, επιφυλλίδες που προέρχονται από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο και ενδιαφέρουν τους ανθρώπους με αναπηρίες, πληροφοριακά κείμενα για τις τεχνολογίες και για τη χρήση των τεχνολογιών και άλλα πολλά.
Το νέο εργαλείο είναι πολύ πιο προσπελάσιμο για τους ανθρώπους με σοβαρές τετραπληγίες. Είναι πλέον βέβαιο πώς σύντομα θα γεμίσει με δεδομένα. Ήδη η Γεωργία έχει καταχωρήσει τα πρώτα τεύχη του έντυπου περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.