Το πράσινο τσάι έχει αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες σύμφωνα με ιατρική μελέτη σε πειραματόζωα με το ζωικό πρότυπο της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Aktas ο, Prozorovski τ, Smorodchenko Α, ΝΕ Savaskan, Lauster ρ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Kloetzel, Ινφάντης-Duarte γ, Brocke s, Zipp φ.
Ίδρυμα Neuroimmunology, ερευνητικό κέντρο νευρολογίας, Charite, Βερολίνο, Γερμανία.
Πρόσφατες μελέτες στην πολλαπλή σκλήρυνση και το ζωικό πρότυπό της, τη πειραματική αυτοάνοση εγκεφαλομυελίτιδά (ΠΑΕ), εστιάζονται στο γεγονός ότι ακόμη και στην πρόωρη φάση της φλεγμονής, η νευρωνική παθολογία διαδραματίζει έναν κεντρικό ρόλο στη συνεχή ανικανότητα των επηρεασθέντων ατόμων. Δείχνουμε ότι το σημαντικότερο συστατικό του πράσινου τσαγιού, (-)-epigallocatechin-3-gallate (EGCG), καταστέλλει εντυπωσιακά την ΠΑΕ που προκαλείται από την proteolipid πρωτεΐνη 139-151. EGCG μειώνει τη κλινική δριμύτητα όταν δίνεται στην έναρξη ή μετά από την αρχή ΠAE και με τον περιορισμό της εγκεφαλικής φλεγμονής και με τη μείωση της νευρωνικής ζημιάς.. Επειδή η δομή της EGCG εμπλέκει πρόσθετες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ήταν σε θέση να προστατέψει από το νευρωνικό τραυματισμό σε ζώντα εγκεφαλικό ιστό που προκλήθηκε από N-methyl-D-aspartate ή TRAIL και να εμποδίσει άμεσα το σχηματισμό των νευροτοξικών αντιδραστικών ειδών οξυγόνου στους νευρώνες. Κατά συνέπεια, ένα φυσικό συστατικό του πράσινου τσαγιού μπορεί να ανοίξει μια νέα θεραπευτική λεωφόρο για τους ανθρώπους με φλεγμονώδη εγκεφαλική ασθένεια με το συνδυασμό αντιφλεγμονωδών και νευροπροστατευτικών ικανοτήτων.
PMID: 15494532 [PubMed – indexed for MEDLINE]
Wizard. Πηγή: Αμερικάνικη Βιβλιοθήκη Ιατρικής