ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΧΝΟΜΕΣΙΤΕΙΑ

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προτάσεις στο πλαίσιο της πράξης ‘’ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΧΝΟΜΕΣΙΤΕΙΑ’’ το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), μέτρο 4.3.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ή επέκταση υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και καινοτομίας από το εξωτερικό (με τη μορφή technology brokers, patent attorneys, technology valuators, marketeers) προς τη χώρα και αντίστροφα καθώς και από τους φορείς παραγωγής και διαχείρισης επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών, προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας. Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει επίσης δράσεις δικτύωσης που στοχεύουν στην διευκόλυνση της εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας και ιδιαίτερα:

– Στην εξεύρεση εταίρων για licensing

– Στην εξεύρεση επενδυτών για δημιουργία εταιρειών spin-off. Στη διεθνή τεχνολογική και εμπορική αξιολόγηση τεχνoλογιών / προϊόντων

– Στην υποστήριξη για τον επιχειρηματικό σχεδιασμό ή και στην

– Τεχνολογική υποστήριξη εταιρειών από επιστημονικό προσωπικό εγχώριων και αλλοδαπών ερευνητικών και εκπαιδευτικών κέντρων

Στόχος του ‘’Προγράμματος Τεχνομεσιτεία’’ είναι η δημιουργία ενός ιστού εξειδικευμένων κέντρων τεχνομεσιτείας, τα οποία θα παρέχουν ανά πάσα στιγμή επίκαιρη ενημέρωση για τη διαθέσιμη ανά τον κόσμο τεχνολογία του ενδιαφέροντός τους.

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (σύμφωνα με τον ορισμό που αναφέρεται στον κανονισμό της Επιτροπής (ΕΚ) Νο 70/2001 που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των ΕΚ, τεύχος L 10 , 13.01.2001 , σελίδα 39 , κατ’ εφαρμογή των άρθρων 87 και 88 της Συνθήκης της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις στις ΜΜΕ. Ο παραπάνω ορισμός αντικαταστάθηκε από τη σύσταση 2003/361/ΕΚ της Επιτροπής , της 6ης Μαΐου 2003, σχετικά με τον ορισμό των πολύ μικρών, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, με ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2005.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Εκτίμηση των τεχνολογικών αναγκών των επιχειρήσεων σε επίπεδο γεωγραφικής ενότητας, κλάδου επιχειρήσεων ή τεχνολογικού τομέα,

2. Διερεύνηση της αγοράς προσφερομένων τεχνολογιών και αναζήτηση της κατάλληλης τεχνολογίας,

3. Εκτίμηση της δυνατότητας εφαρμογής τεχνολογιών σε επιχειρήσεις,

4. Ανάπτυξη χαρτοφυλακίου βιομηχανικής ιδιοκτησίας (licensing in –licensing out)

5. Οργάνωση και διενέργεια διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συμβάσεων μεταφοράς τεχνολογίας ανάμεσα σε δότες και δέκτες της τεχνολογίας και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην κατάρτιση συμβάσεων

6. Ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την αναζήτηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό τρόπων χρηματοδότησης της επένδυσης για μεταφορά τεχνολογίας/ τεχνογνωσίας,

7. Αρχικές δοκιμές και προσαρμογές της επιχείρησης-δέκτη της τεχνολογίας/ τεχνογνωσίας για την πλήρη υιοθέτηση,

8. Εξεύρεση εταίρων για παραχώρηση αδειών εκμετάλλευσης τεχνογνωσίας (licensing),

9. Διεθνής τεχνολογική και εμπορική αξιολόγηση τεχνολογιών / προϊόντων,

10. Παροχή συμβουλών σχετικά με διπλώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό,

11. Εξεύρεση εταίρων για δημιουργία τεχνοβλαστών (εταιρειών spin-off),

12. Τεχνολογική υποστήριξη εταιρειών από επιστημονικό προσωπικό εγχώριων και αλλοδαπών ερευνητικών και εκπαιδευτικών κέντρων,

13. Δικτύωση με οργανισμούς παροχής τεχνογνωσίας, καθώς και άλλους φορείς με ομοειδείς δραστηριότητες (Γραφεία Διαμεσολάβησης ΑΕΙ, ΤΕΙ ερευνητικών κέντρων, Ε&Τ Πάρκα και Θερμοκοιτίδες κτλ).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με medical@medicalpromotion.gr ή Εμμανουέλα Ρόζη Τηλ: 210 9658664 / 6938495320

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ποια προγράμματα υλοποιεί ο ΟΑΕΔ

O ΟΑΕΔ αποτελεί το δημόσιο φορέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής της χώρας. Ο Οργανισμός Απασχόλησης μέσα από το ευρύ δίκτυο υπηρεσιών «πρώτης γραμμής», το οποίο διαθέτει σε πανελλαδικό επίπεδο, είχε από …

Γίνε Blogger Οδικής ασφάλειας & λάβε μέρος στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας

Τα τροχαία ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ των νέων ηλικίας 15-19 ετών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η αντίληψη ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι …

Ευρήματα έρευνας – Εκπαίδευση σε ΤΠΕ και μαθησιακές εμπειρίες ατόμων με αναπηρίες

Το Έργο ViPi δημοσίευσε τα ευρήματα της Έρευνας Ενδιαφερομένων – Ενοποίηση και συγκριτική ανάλυση των ευρημάτων, καθώς και τη “Μεθοδολογία έρευνας & τελευταίες εξελίξεις στις σχετικές τεχνολογίες”. …

ATLEC – Κατάρτιση στις Υποστηρικτικές Τεχνολογίες μέσω ενιαίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Από τις αρχές του 2012 ξεκίνησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια προσπάθεια από μια ομάδα οργανώσεων που σχετίζονται με τις υποστηρικτικές τεχνολογίες και το e-learning για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού …

Πρόγραμμα κατ΄ οίκον φροντίδας συνταξιούχων από το ΙΚΑ αντικαθιστά το «Βοήθεια στο σπίτι»

Στα μέσα του Φεβρουαρίου 2012 και με την «ευκαιρία» του εφαρμοστικού νόμου για το μνημόνιο ΙΙ κατατέθηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η συγκρότηση μιας μόνιμης δομής παροχής υποστήριξης …

Αντιδράσεις για την εμπλοκή της ΕΣΑμεΑ στην Κυπριακή «Κάρτα Αναπηρίας»

Αντιδράσεις για την εμπλοκή της ΕΣΑμεΑ στην Κυπριακή «Κάρτα Αναπηρίας»: Ενα επικίνδυνο «αγκάθι» στην επί χρόνια αδελφική σχέση της Ελληνικής και της Κυπριακής συνομοσπονδίας ΑμεΑ. Ζητείται η αποχώρηση …

Κονδύλια για νεανική επιχειρηματικότητα: Χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων με 1.000.000 ευρώ

Αρχίζει από Παρασκευή 1η Ιουλίου η υποβολή προτάσεων από νέους ηλικίας έως 40 ετών που επιθυμούν να ενταχθούν στα κίνητρα του νέου επενδυτικού νόμου για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων. Η …

Έργο AEGIS: Διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες

Το έργο AEGIS πραγματοποιεί το τελικό workshop του και το 2ο διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες, στις 28-30 Νοεμβρίου 2011, με τίτλο «Η Προσβασιμότητα Φτάνει Παντού», φέρνοντας κοντά τόσο ανθρώπους με …