Sex talks: Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου

Sex talks: κουβέντες για μεγάλα παιδιά
Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου

Ο έρωτας συχνάζει στα φόρουμ, στο Facebook, στο Skype, στο MSN, σε chat rooms, στο ICQ, αλλά μπορεί να παγιδευτεί και μέσα σε ένα απλό email, για να συνεχίσει μέσα από web camera και να καταλήξει στο κρεβάτι ή οπουδήποτε αλλού προτιμάτε.

Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου

Ο έρωτας στα χρόνια του διαδικτύου

Το internet έχει αλλάξει τα πάντα – και μεταξύ των πάντων και το φλερτ. Το φλερτ, λοιπόν, έχει ψηφιοποιηθεί σε όλες τις εκδοχές του, από την απλή επικοινωνία και το cyber sex, μέχρι το πραγματικό (τετ-α-τετ) sex, τις ολοκληρωμένες σχέσεις και τον γάμο.

Στην ψηφιακή εποχή υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να μάθεις σχεδόν τα πάντα για εκείνον ή εκείνη που σε ενδιαφέρει. Με μια ματιά στο προφίλ του στο Facebook ή σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπορείς να μάθεις τα πάντα, από την ημερομηνία γέννησης, τη δουλειά, τα χόμπι και την εμφάνιση, μέχρι τις παρέες και τους φίλους του/της που ξεδιπλώνονται αβίαστα μέσα από δεκάδες φωτογραφίες. Με μια απλή αναζήτηση στο Google μπορείς επίσης να μάθεις τις ψηφιακές συνήθειες του άλλου, να διαβάσεις τα ψηφιακά του μηνύματα στα φόρουμ, στα blogs, καθώς και πληροφορίες για τους επίδοξους «ανταγωνιστές» σου.

Από τεχνολογική άποψη, το ηλεκτρονικό καμάκι έχει όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά εργαλεία: Γρήγορες γραμμές ίντερνετ, κάμερες με υψηλή ανάλυση, ενσωματωμένα μικρόφωνα υψηλής ποιότητας ήχου, και πάνω από όλα… το Skype και το MSN!

Η αναζήτηση συντρόφου έχει γίνει πιο εύκολη από ποτέ. Στις μέρες μας, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να αναζητήσει τον ερωτικό του παρτενέρ μέσα από συστήματα με πολλαπλά κριτήρια ηλικίας, φύλου, γλώσσας επικοινωνίας, πόλης διαμονής, ακόμα και βάσει μορφωτικού επιπέδου, επαγγέλματος, σχολείου, πανεπιστημίου, χόμπι και άλλες λέξεις-κλειδιά.

Όσο η χρήση του διαδικτύου γενικεύεται, τόσο περισσότερο αλλάζουν οι νοοτροπίες. Κάποτε η γνωριμία μέσα από το διαδίκτυο αντιστοιχούσε σε κουσούρι. Σήμερα οι διαδικτυακές γνωριμίες είναι πιο «φυσιολογικές» και πιο άνετες από τις «πραγματικές» γνωριμίες στον πραγματικό κόσμο, μιας και στο internet έχεις όλο τον χρόνο με το μέρος σου!

Αυτά που λέγονται για τους κινδύνους του διαδικτύου είναι απλώς ανοησίες, από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε από διαδίκτυο ούτε από επικοινωνία. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, αλλά αυτοί οι κίνδυνοι δεν είναι περισσότεροι από τους κινδύνους που υπάρχουν στην «πραγματική» κοινωνία και στις κοινωνικά αποδεκτές «πραγματικές» σχέσεις.

Σίγουρα παρατηρούνται φαινόμενα ανειλικρίνειας που μπορούν να οδηγήσουν σε ψηφιακή ερωτική απογοήτευση ή και σε ψηφιακή «χυλόπιτα», αλλά έϊ… ποιος δεν έχει φάει χυλόπιτα και στον «πραγματικό» κόσμο;!

Ας μην κρυβόμαστε, το ψηφιακό καμάκι είναι άνετο, ασφαλές, παιχνιδιάρικο, και γι’ αυτό «δίνει και παίρνει»! Είναι μάλιστα πολύ πιο βολικό, γιατί πολύ σύντομα μαθαίνεις πολλά περισσότερα για τον άλλον από όσα θα τολμούσε να παραδεχθεί σε μια τυχαία γνωριμία σας σε ένα μπαράκι ή σε κάποιο άλλο στέκι εκτός διαδικτύου. Πίσω από την οθόνη είμαστε όλοι πιο χαλαροί, απαλλαγμένοι από το άγχος της εικόνας, λιγότερο εκτεθειμένοι ή τόσο εκτεθειμένοι όσο ορίζει κάθε φορά η διάθεσή μας.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν καλλιεργήσει πολύ επιδέξια την ψηφιακή τους ταυτότητα και η διαθεσιμότητά τους φαίνεται. Το Facebook και οι άλλες σελίδες δικτύωσης είναι γεμάτες από προφίλ χρηστών με περιγραφικότατες ψηφιακές ταυτότητες, που τελικά σου γλιτώνουν και χρόνο(!), αφού έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις σε βάθος τον «απέναντι» μέσα από τις φωτογραφίες του, τα σχόλιά του στον «τοίχο» του και τα σχόλια των φίλων του.

Ιστοσελίδες σαν το Facebook έχουν αλλάξει τις γνωριμίες και έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στον τρόπο που εξελίσσονται οι κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις. Μέσα στο internet κυκλοφορούν οι πάντες και τα πάντα. Το πλεονέκτημα σε αυτές τις ιστοσελίδες είναι αναμφισβήτητα το ότι μπορείς να κάνεις την «έρευνά» σου χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτα… και την κατάλληλη στιγμή να κάνεις την «παρέμβασή» σου!

Υπάρχουν και άλλες πιο… εστιασμένες ιστοσελίδες γνωριμιών, όπου γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όλοι όσοι πλοηγούνται εκεί ψάχνουν κάτι περισσότερο από μια απλή γνωριμία ή φιλία. Όμως αυτές οι ιστοσελίδες έχουν και τα «κουσούρια» τους, γιατί οι άνθρωποι ενδέχεται να γίνουν πιο επιθετικοί, γρήγοροι, και συνήθως μπαίνουν στο «ζουμί» αμέσως, οπότε εύκολα μπορεί να αποθαρρύνουν όσους επιδιώκουν μια πιο χαλαρή γνωριμία σιγά-σιγά.

Πάντως οι ψηφιακές σχέσεις δεν είναι τόσο αποστειρωμένες όσο θέλουν να τις παρουσιάζουν. Μάλιστα, αποδεδειγμένα, καταλήγουν εξίσου εύκολα στο «μοιραίο» κρεβάτι. Οι πιο ειδικοί στο είδος ισχυρίζονται πως οι ψηφιακές σχέσεις οδηγούν γρηγορότερα στην ερωτική επαφή. Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό πως πριν την επιθυμητή κατάληξη, ο ενδιαφερόμενος έχει κάνει την επισταμένη έρευνά του στους χαφιέδες του διαδικτύου – με τον πιο διάσημο εξ αυτών το Google!

Σε ό,τι αφορά στην αναπηρία, αυτή έχει βρει τον καλύτερο σύμμαχό της στο διαδίκτυο. Οι δραματικές συνέπειες είναι ελάχιστες και μάλλον αμελητέες.

Καλή σας τύχη 😉

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Αποκατάσταση του ορθολογισμού

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το περιοδικό Αυτονομία και το www.disabled.gr δεν δημιουργήθηκαν για να χαϊδέψουν τα αυτιά κανενός, ούτε για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές ματαιοδοξίες και τις …

Επαναπροσδιορισμός όρων και ταυτότητας

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της οικονομίας, της κοινωνίας και της ιστορίας, που επαναπροσδιορίζονται τα πάντα: Ανθρώπινοι ρόλοι, συστήματα (ασφαλιστικά, εκπαιδευτικά, υγείας), κοινωνικές …

Ισότης μέχρι ισοπεδώσεως

Είναι δυνατόν να μην μας έχει απασχολήσει ποτέ το γεγονός πως τα άτομα με αναπηρίες «δικαιούνται» ακριβώς τις ίδιες παροχές είτε εργάζονται είτε δεν εργάζονται είτε είναι ισοβίως άνεργοι; Εάν κάτι …

No Problem

Χρειάστηκε να μας χτυπήσει για τα καλά η οικονομική κρίση για να φανεί πως η Ελλάδα είναι το κράτος του «No Problem»! Η κοινωνική αλληλεγγύη και η συμπαράσταση βρίσκεται κάτω του μηδενός. Όσοι βρεθούν …

Πνιγήκαμε σε μια κουταλιά ΚΕΠΑ

Οι καθυστερήσεις στα ΚΕΠΑ είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που όλοι μας το αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Όμως εάν αντιληφθούμε συνολικά το πρόβλημα της πιστοποίησης του βαθμού αναπηρίας ως προς το μέγεθος …

Ελλάς Ελλήνων Υπνωτισμένων

Έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Κάτι περίεργο μας ψέκαψαν και έχουμε χάσει κάθε επαφή με την κοινή λογική και ακόμη περισσότερο με τον δυτικό ορθολογισμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως …

Διευκρινιστική Εγκύκλιος για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013

Διαβάστε ποιοι είναι οι δικαιούχοι των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2013. Μάθετε τα δικαιολογητικά και τον τρόπο χορήγησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της σχετικής …

Πώς αξιοποιείται η υπολογιστική όραση για συστήματα ασφαλείας σε αυτοκίνητα

Η ισραηλινή εταιρεία Orcam είναι γνωστή για την ανάπτυξη της τεχνολογία υπολογιστικής όρασης με επικεφαλής επιστήμονες από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Η πρωτοποριακή τεχνολογία έχει ήδη …

Η φινλανδική κυβέρνηση «θυσιάζει» κοινωνική πρόνοια για χάρη του «ΑΑΑ»

Η φινλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα περιορισμού του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που είναι από τα πιο γενναιόδωρα στον κόσμο, για να διατηρήσει την κορυφαία βαθμίδα στο …

«Eκκένωση» γηροκομείων & ιδρυμάτων για να επωφελείται η οικογένεια τη σύνταξη

Καταγράφεται τάση «εκκένωσης» των γηροκομείων! Οι οικογένειες αναλαμβάνουν τη φροντίδα του παππού ή της γιαγιάς για να επωφεληθούν από τη σύνταξή τους… Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους με …